Video assessment MfN/ADR

Video assessmentopname

Voor mediators die de basisopleiding hebben gevolgd is het mogelijk om in de regio Overijssel een video assessment op te nemen, om deze in te sturen ter beoordeling door INTOP. Daarvoor zijn er 2 ervaren en professionele assessment acteurs aanwezig. Het is mogelijk alleen een opname te laten maken, maar je kunt er ook voor kiezen om in de ochtend te oefenen, ook met de acteurs, en daarbij telkens feedback te krijgen van zowel de acteurs als een ervaren mediator/trainer. Iedere kandidaat oefent minimaal 3x met als doel het verbeteren van de eigen ontwikkelpunten, en in ieder geval ook:

  • 1x alleen de intro, waarin de mediationovereenkomst wordt doorgenomen. Dit omdat het eenvoudig uit het hoofd te leren is, zodat je niets vergeet, en je dus op dit onderdeel geen punten laat liggen.
  • 1x zonder intro, 15 minuten het begin van de mediation, waarbij beide partijen dus eerst de gelegenheid krijgen om te vertellen wat hun kwestie is, met daarna een begin maken met exploreren. Uiteraard kan de kandidaat aangeven met welke ontwikkelpunten hij/zij graag wil oefenen of met welk gedrag van de acteurs.
  • Idem, met een casus uit een andere categorie (burenruzie, zakelijk geschil, arbeidskwestie of familiekwestie (geen echtscheiding). Dit om gevoel te krijgen voor jezelf bij welk type kwestie je het beste je vaardigheden kunt laten zien.

De opnames worden dan ’s middags gemaakt. Daarbij zijn de medekandidaten niet aanwezig. Optioneel is de trainer wel aanwezig, zodat na afloop door de trainer feedback kan worden gegeven. Dit is misschien helpend bij het maken van de keuze om al dan niet in te sturen, maar daar wordt geen advies over gegeven (behalve als het echt niet goed genoeg is).  De acteurs geven in ieder geval feedback, vanuit de rol. Voor koffie/thee en lunch wordt gezorgd. Maximaal aantal kandidaten per dag: 4. Prijs en datum in overleg.