Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation is een vorm van conflictoplossing waarbij u samen met uw werkgever, werknemer of collega, onder begeleiding van, in ons geval, twee mediators, het (arbeids)conflict oplost. Op een manier die voor beiden goed voelt. Denkt u bij arbeidsmediation vooral ook aan pré-mediation, waarbij mediation wordt ingezet om een arbeidsconflict te voorkomen.

Mediation bestaat vaak uit één of een aantal gesprekken waarin u, samen met uw werkgever, medewerker of collega, tot de kern van het geschil probeert door te dringen en waarbij beide partijen gezamenlijk naar oplossingen zoeken. In veel gevallen is een maatwerkoplossing mogelijk die rekening houdt met de belangen van beide partijen.

Wij vinden het belangrijk dat ieder zich gehoord voelt. We plannen daarom eerst altijd een intakegesprek met u beiden apart, zodat u beiden uw verhaal kunt doen. Pas daarna worden er gezamenlijke gesprekken ingepland. Vaak zijn 2 tot 3 gesprekken al voldoende om goede afspraken te maken, waarmee u beiden verder kunt. Deze afspraken worden, indien gewenst, vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst en ondertekend.